За даними відомої української моніторингової компанії Opendatabot за 11 місяців 2021 року кількість осіб, зареєстрованих у якості ФОП, зросла на цілих 85 тисяч і загалом досягла близько двох мільйонів. Ця цифра є рекордною за минулі п’ять років. У 2020 році, наприклад, кількість ФОП зросла лише на 22,5 тисячі.

Крім того, в Opendatabot заявляють, що знову зареєстровані власники бізнесу охоче розпочинали свою діяльність навіть під час жорсткого карантину та протестів проти нового закону про обов’язкове використання фіскальних пристроїв. Навіть у цей час нових приватних підприємців виникало у рази більше, ніж тих, хто вирішив припинити свою комерційну діяльність.

Стрімке зростання кількості ФОПів було зареєстровано ще в 2016-17 рр., коли в Україні почали закривати фірми, які не здійснювали жодних операцій більше 6 місяців.

Приватні власники бізнесу часто висловлювали свою незгоду із карантинними обмеженнями. Наприклад, у грудні 2020 року співробітники ФОП встановили намети після сутичок із поліцією на Майдані.

Починаючи з 2021 року, будь-яка юридична особа, яка здійснює торгівлю або надає послуги, зобов’язана мати касові апарати та засоби реєстрації усіх розрахункових операцій з клієнтами. Це рішення було ухвалене Верховною Радою України восени 2019 року, а з грудня 2021 р. різко збільшились податки для ФОП.

Оцініть статтю, пліз
В Україні кількість ФОП за останні кілька років суттєво збільшилась За даними відомої української моніторингової компанії Opendatabot за 11 місяців 2021 року кількість осіб, зареєстрованих у якості ФОП, зросла на цілих 85 тисяч і загалом досягла близько двох мільйонів. Ця цифра є рекордною за минулі п’ять років. У 2020 році, наприклад, кількість ФОП зросла лише на 22,5 тисячі. Крім того, в Opendatabot заявляють, що знову […]
5 1 5 1